József Attila MESzilágyi hírek

Képek a szilágyi Mikulásvárásról és a Vidám estről

Képek a szilágyi Mikulásvárásról és a Vidám estről 2022.
Az estet szilágyi József Attila Művelődési Egyesület szervezte.

A képek után a Nyugat Bácska Portál részletes beszámolóját idézzük
Köszönjük mi is!….
 
A fotókat Bársony János készítette.

Nyugat Bácska Portál
Meghitt és derűs két órában volt része annak, aki résztvett a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület Mikulásvárással egybekötött Vidám est rendezvényén.
A több mint egy évtizedes múlttal rendelkező hagyományos esemény keretében bemutatkoznak az egyesület szakcsoportjai. Idén sem volt ez másként, gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt közreműködtek a színes műsorban, amely teltház előtt zajlott. A szilágyiak ismét példaértékű közösségi összefogásról, egymás iránti odafigyelésről tanúskodtak, együtt örültek a helyi tehetségek bemutatkozásának, vastapssal jutalmazták azokat.
A műsort Francia Anna és Rizsányi Réka vezette.
Az általános iskolások szerepeltek színdarabbal, modern tánccal, énekkel. Az est minden színdarabos produkcióját Francia Gyólai Klára rendezte. A Kire ütött ez a gyerek? című Janikovszky- darab szereplői voltak: Bagdal Bianka, Drobina Leon, Havár Rudolf, Dudás Nikol, Surján Csenge, Vince László, Dudás Kevin, Havár Maja. Súgók: Rizsányi Szórádi Andrea és Balla Valentina.
Az énekszámokat Antalovics Zsuzsanna tanította meg a gyerekeknek és kísérte is azok előadását.
A Búzavirág asszonykórus Galgamenti népdalcsokrot, a Borvirág férfikórus A szegedi vasútállomáson címmel egy összeállítást adott elő. A műsor zárószámát pedig közösen énekelték.
Francia Henrietta ünnepi hangulatot teremtett azzal, hogy Endrődy Sándor Karácsony című versét szavalta.
Az egyesület színjátszó csoportjának tagjai több vidám jelenetet is előadtak. Ezek szereplői voltak: Rizsányi Réka, Francia Henrietta, Francia Fábián, Francia Balázs, Rizsányi Csaba, Kanyó Áron, Surján Csongor, Francia Anna, Vince László, Kiss Tibor, Francia Gyólai Klára, Dudás Kis Anita.
Trampuzs Krisztián nótákat énekelt, Bársony Adorján zenei kíséretében. Krisztián átvette Visinka Jenő zombori festő ajándékát, egy alkotását.
A Mikulás ajándékcsomagot hozott a jelenlévő gyerekeknek. A Kuckó Gyermeksarok pedig megajándékozta a fellépő általános iskolásokat.
 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?